lunedì 20 maggio 2013

Ancient Ravenna Cake with Amaretti e Bread Crumbels

Here we are!

I'm gonna write you down a OLD recipe that one of my favourite Food-Blogger MariaBianca found on a old kooking magazine. (please visit her blog)
The author on the magazine says that is a cake of the Old Tradition of Ravenna.
We want believe it!
http://panzaepresenza.blogspot.it/
So we are gonna try it, make it, and.. eat it!

MariaBianca says it's delicious and I bet it is!
So here after you can find the way of cooking THE TRADITIONAL RAVENNA CAKE or also Very  Ancient Ravenna Cake with Amaretti e Bread Crumbles.

This recipe has NO Flour !
Yes you read correctly, no Flour at ALL!
The Flour is substituted by the bread crumbles.
So how can you let it run away without trying it!

INGREDIENTS


  • 200 gr bread crumbles
  • 200 gr amaretti crumbles
  • 200 gr sugar
  • 250 ml milk cream
  • 100 gr dark chocolate
  • 3 eggs
  • 7  gr yeast

eventually powder sugar for decoration

PREPARATION

In a bowl mix the sugar with the milk cream.
Mix it with a wooden spoon.
Add the 3 eggs yolk and mix it till is homogenic.
Add then the bread and amaretti crumbles.
Add the yest best if pss through a sieve
In a different bowl whip the white of the eggs hard.
When ready mix it with the other mixture with the help of a wooden spoon.
Always mix gently and
Add the dark chocolate in big chunks.
Pour the mixture in a cake mould.
Put it in the oven for 40 min at 180°.
Decorate with powder sugar.



6 commenti:

  1. Ho visto che hai messo una mia foto,l'hai provata però la torta?

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    1. Certo che l'ho provata... o almeno ci ho provato! Han dato l'assalto gli unni e come al solito non c'è tempo di foto o altro. Inoltre essendo il pavimento della cucina leggermente in pendenza tendono, tutte le cose lievitate, a incurvarsi pericolosamente... insomma...
      Altro che mitica FoodBlogger ... io non lo diventero' mai!
      Comunque la ripeto presto, ho da dare in giro qualche fetta causa babysitteraggio dei gatti e qusta si che è una torta- un successo

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    2. Mi fa molto piacere che ti sia piaciuta. Grazie per la fiducia.

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  2. Ciao, sei bravissima.... volevo dirti che sono in ritardo con la pubblicazione del premio che mi hai passato, ma sono incasinatissima sia per la marea di collaborazioni che mi sono arrivate sia per il periodo che stò passando... in settimana vedo di postarlo... scusami tanto :D

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    1. Ciao Greta, fa con calma, non c'è fretta anche io ci ho messo 20 giorni!
      Ed ancora sto lavorando ad altri premi che mi hanno assegnato!
      Compimenti ancora per il blog e... facci leggere èresto di tutti questi impegni !

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  3. Ciao Cara Compaesana,eccomi ad assegnarti ancora un'altro premio....non ci posso far niente lo scopo che hai dato al tuo blog mi piace troppo,un bacio Imma

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